WONEN IN DE WAERT VAN HEER HUGO

Heb je ooit nagedacht over de plaatsnaam? Heer Hugo II van Akersloot gaf in de 13e eeuw zijn naam aan de dijk die moest voorkomen dat de Noordzee zou doordringen tot de Schermer. Zo ontstond Heer Hugo’s waert (= polder). De ondernemende geest van toen proef je hier nog steeds, in de winkels, in de vooruitstrevende bouw – o.a. de grootste emissieneutrale wijk van Europa! –, in het culturele leven en in de vele bedrijven in en om Heerhugowaard.

ALLES VLAKBIJ

De Coraal verrijst letterlijk pal naast winkelcentrum Middenwaard. Hier vind je maar liefst 150 winkels – met lekker ruime openingstijden – en genoeg horecagelegenheden, voor als je eens géén zin hebt om te koken. Een avondje theater of even een filmpje pakken: jij doet dat ‘om de hoek’. Apotheek, huisarts, ziekenhuis – je hebt ze liever niet nodig, maar wel superhandig dat ze er zijn. En zo dichtbij!

HET HART VAN NOORD-HOLLAND

Heerhugowaard ligt centraal in Noord-Holland. Dus ook wanneer jouw werk je buiten Heerhugowaard brengt, woon je hier perfect. Vanuit De Coraal ben jij in 5 minuten fietsen op het station. En spring je in de auto, dan zit je in 3 minuten op de N242. Maar er is meer in het leven dan werk, dus is een groene omgeving voor jou ook belangrijk. Stap eens op de fiets, voor een tochtje door het weidse landschap naar het pittoreske Broek op Langedijk. En wist je dat je straks even dicht bij het strand als bij het Markermeer woont?